Van fotograaf naar merkstrateeg, hoe zit dat?

Graag neem ik je mee in mijn hoofd en de ontwikkelingen van mijn bedrijf. Want wellicht ga ik een beetje te snel voor je én ben ik je wat uitleg verschuldigd. Want ik krijg ook wel reacties zoals: huh?! Strategie?! Wat houdt dat precies in? Hoe kom je daar nu weer bij? Ga je stoppen met fotografie?

Ik wil mijn kennis als ondernemer én merkstrateeg gaan delen

Met mijn jarenlange ervaring als ondernemer (ik ben gestart in 2012), heb ik enorm veel kennis vergaard. Mijn ondernemersreis begon als visagiste, gevolgd door een webshop en is langzaam overgegaan naar fulltime fotograferen. Kortom ik heb een enorme rugtas vol kennis over ondernemen.

Maar zoals je wellicht ook kunt zien zit er enigszins een rode lijn in. Zowel een webshop, visagie als fotografie richten zich op de presentatie van een bedrijf. Het aantrekkelijk maken van producten en diensten, waarmee jouw ideale klant wordt aangetrokken.

Ik heb talloze moodboards en plannen gemaakt, plus doelen gesteld. Ik weet precies hoe jij je commercieel kunt positioneren met behulp van beeld. Maar daarnaast is mijn aandacht voor merkstrategie nog meer gegroeid. Ik heb mij onder andere verdiept en ontwikkeld op…:

  • … het zien van (nieuwe) kansen

  • … het combineren van tekst en beeld

  • … het gebruiken van technische koppelingen (tussen sociale media, google én websites)

  • … het inzetten van advertenties

  • … het inzetten van SEO om hoger in Google te komen (ik sta op verschillende zoekwoorden in de organische top 3 van Google, zelf geleerd en gedaan)

online-content-strategie-evelien-hogers.jpg
 

Wat ga ik doen als merkstrateeg?

Ik ga als merkstrateeg bedrijven met een eigen webwinkel of de wens om een webwinkel te starten ondersteunen bij de groei van hun bedrijf. Dit doe ik onder andere door middel van een merk strategie sessie, waarbij ik ze help om vervolgacties te bepalen én nieuwe kansen te zien. Ik help ze door de bomen het bos weer te zien.

Naar aanleiding van een strategiesessie is het mogelijk om een deel uit te besteden aan mij. Ik bied momenteel al aan twee klanten het pakket I’ve got your back aan. Dit is een pakket waarbij ik help om inzicht te krijgen in de markt, je cijfers en alle technische koppelingen op orde te krijgen. Denk hierbij aan:

  • het doen van marktonderzoek (Wat doen je concurrenten, hoe kun je je onderscheiden?)

  • het maken van een analyse aan de hand van jouw huidige cijfers (Waar sta je nu? Welke conclusies kun je trekken uit je huidige cijfers? Wat zijn realistische doelen?)

  • het opstarten en vullen van een zakelijk Pinterest account, met daarbij het implementeren van rich pins

  • het opstarten van Instagram shopping, waarbij je producten in je berichten kunt taggen

  • het opstarten van Google Analytics en de cijfers hiervan te begrijpen

  • het implementeren van een Facebook Pixel, zodat je inzichtelijk hebt hoeveel mensen via Instagram en FB je website bereiken. En hoe je hier gebruik van kunt maken bij je advertenties.

  • het opstarten van Google producten

  • het opstarten van Google Business

  • Enzovoort

Het traject: We’ve got you covered

Na het pakket I’ve got your back, kun je mij ook inhuren als jouw projectmanager voor de algehele online marketing & communicatie. Ik ben jouw contactpersoon en schakel, een soort aannemer. Ik werk met een team van specialisten en zorg ervoor dat alles omtrent de algehele online communicatie op jouw wensen is afgestemd.

Dus geen eindeloze mailwisselingen of afspraken meer voor jou. Alles in de juiste volgorde uitgevoerd en de stijl op elkaar in één rode lijn afgestemd (website, grafisch design, fotografie, videografie, copywriting, SEO, advertenties, sociale media, etc). Hierdoor ben je geen tijd en energie meer kwijt bent aan zaken waar jij niet goed in bent. Zodat je meer tijd krijgt om te doen wat je leuk vind, je meer vrijheid ervaart en je daardoor beter in je vel zit.

En ben je geen geld meer kwijt aan miskopen, omdat het in de juiste volgorde gebeurd óf het uiteindelijk niet goed bij elkaar past.

Ben je nu al overtuigd of wil je meer weten? Neem dan contact op via mijn contactpagina.

Ik ga niet stoppen als fotograaf

Geen zorgen, want voorlopig zal ik niet stoppen als fotograaf. Ik vind fotograferen daarvoor veelste leuk. Ik blijf gewoon met enige regelmaat familieshoots, bruiloften en zakelijke fotoshoots doen. Wel zal dit wellicht een stukje minder gaan worden dan voorheen. Ik wil namelijk gaan groeien met mijn merkstrategie. Daarnaast kan ik niet tot in den eeuwigheid wekelijks mijzelf in onmogelijke posities wringen tijdens fotoshoots. Want op de grond liggen of balanceren op een barkruk zijn geen ongewone dingen 😉.

Daarnaast heb ik een hele mooie missie met mijn bedrijf als merkstrateeg, namelijk…

Lokaal (ver)kopen, ambacht en duurzaamheid stimuleren

Mijn doel is om bedrijven met een eigen merk te helpen groeien. Bedrijven die zelf hun eigen producten produceren. En bedrijven waarbij ambacht en duurzaamheid een belangrijk onderdeel zijn. Hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen en impact te maken op een betere wereld.

Kunnen we iets voor elkaar betekenen?

Voel je je aangesproken door deze blog? Dan kom ik natuurlijk heel graag met je in contact! Heb je een eigen webwinkel en heb je interesse in een merk strategiesessie? Dan kun je daarover nog meer informatie vinden via deze link.

Behoefte aan een online theetje? Dat kan ook! Stuur mij een bericht via de contactpagina.

Heb je geen webwinkel, maar heb je wellicht iemand in je omgeving die dit interessant vindt? Spread the word! Je helpt ons daar hopelijk allebei weer een klein beetje mee. Enorm bedankt alvast!

 
Previous
Previous

Zo spoor je een 404 pagina op in Google Analytics

Next
Next

Fotoshoot tijdens periode van Corona