7 laagdrempelige manieren om nieuwe leads aan te trekken

zelfportretten-december-2020-evelien-hogers-fotografie-online (74 van 83).jpg

Als je mij volgt op Instagram dan weet je dat ik onlangs een huis heb gekocht… Je begrijpt, ik heb op dit moment heeeeel veel keuzes te maken. Maar alle winkels zijn dicht, dus hoe the f* doe je dat?!

Gelukkig zijn er heel veel bedrijven en ondernemers die manieren hebben bedacht om toch hun producten aan de man te krijgen. Een voorbeeld is dat je nu voor een kleine onkostenprijs een stukje vloer als sample opgestuurd kunt krijgen.
Hetzelfde geldt ook voor keukens overigens. Het zien van een product in real-life zorgt namelijk voor een fijnere ervaring dan een keuze moeten maken vanaf een beeldscherm.

Dat bracht me tot nog meer voorbeelden om de stap voor nieuwe klanten binnen te halen gemakkelijker te maken. Deze wil ik graag met jullie delen als inspiratie.

7 laagdrempelige en goedkope manieren om van een lead een klant te maken:

  1. Het verkopen van testers, laatst kocht ik van dr. Hauschka een paar testers van een paar euro per stuk. Omdat ik een aantal verschillende even wilde testen voordat ik voor €30 een nieuwe dagcrème bestel. Gevolg?! Ik heb twee producten in groot formaat bijbesteld.

    Ideaal als je producten in een webshop verkoopt die je ook in klein formaat kunt verkopen als tester of reisflacon. Ik denk ook gelijk aan ‘zeepje’ waarvan je het wasmiddel in reisformaat gemakkelijk meeneemt in je koffer.

    Of Flexa om een verfkleur op de muur uit te testen. Of de samples van de vloer die ik hierboven noemde.

  2. De mogelijkheid bieden om thuis te passen en gratis terug te sturen, zoals kledingstukken.

  3. Het bieden van een niet goed geld terug garantie. Dit zie je vaak bij het aanbieden van een online training bijvoorbeeld. Van de mensen die het afnemen zal er slechts een enkeling vragen om geld terug. En meer mensen overhalen om de training aan te schaffen.

  4. Een service aan huis, zoals ik met een strategieklant een service aan het opzetten zijn, waarbij je langskomt met je producten om te laten zien wat je verkoopt. Denk aan kunst waarvan je wilt weten of het mooi boven de bank staat.

    Of het laten zien met welke producten je een keuken kunt ontwerpen, om het toch meer visueel te maken. En te laten zien uit welke kleuren, materialen en formaten men kan kiezen.

  5. Een service bieden waarbij je kunt zien hoe een product jou of jouw huis staat. Zo heb je bijvoorbeeld een app van Eyewish waarbij je kunt zien hoe een bril jou staat. De app van Flexa laat zien welke kleur muur mooi staat in je huis.

    Voor een klant ben ik nu aan het kijken of klanten een foto van hun huis kunnen sturen en zij een service kan bieden door een of meerdere foto’s terug te sturen om te laten zien welke kunst en in welk formaat er mooi boven de bank of het bed hangt.

  6. Een gratis en vrijblijvende kennismaking, dit doe ik bijvoorbeeld als ik met een bruidspaar in gesprek ga voor bruidsfotografie. Of voor een strategieklant die even wilt bellen om te kijken of er een klik is. En bespreken wat ik voor hem of haar kan betekenen. De laatste tijd doe ik steeds meer thee dates online, als je dat leuk vindt stuur dan gerust een antwoord terug op deze mail.

  7. Een gratis of laaggeprijsd product, zoals mijn gratis e-book ‘Zo wordt jouw bedrijf online zichtbaar’. Op die manier heb ik al een paar verkopen kunnen doen, omdat ik men een vervolgaanbod doe. Voor €47 ex btw doe ik namelijk een merkscan waarbij ik een gepersonaliseerd marketing/actieplan geef om gelijk aan de slag te gaan.

    Met de optie om daarna nog dieper hun marketing in te duiken. En/of mij te laten helpen bij het uitvoeren van een aantal actiepunten.


Welke laagdrempelige manier past bij jouw bedrijf?

Laat mij je helpen om manieren te bedenken om jouw product of dienst aan de man te brengen. Zoals je las kan dit al door mijn gratis e-book te downloaden en een merkscan af te nemen.

Maar ook vind ik het leuk om zonder sales intenties gewoon een online thee date met je af te spreken. Want ik heb een hekel aan mijzelf ‘verkopen’. Ik geloof erin dat je beter kunt investeren in een relatie en dat waarde geven één van de belangrijkste onderdelen is om van een lead een klant te maken. Want als ik dit al gratis aan je geef, wat kan ik je dan wel niet allemaal geven als we een samenwerking aan gaan?

Previous
Previous

Helpen Instagram hashtags om je bedrijf te laten groeien?

Next
Next

Zo spoor je een 404 pagina op in Google Analytics