Investeren in je bedrijf én jezelf in perioden van crisis

Rollercoaster van emoties

Net als iedereen zit ik in een rollercoaster qua emoties. Elke dag begin én eindig ik met positieve kreten als “alles komt goed”, “ik heb eindelijk tijd om aan mijn online platform te werken” & “wat je nu zaait kun je straks oogsten”. Allemaal kreten om mijzelf ervan te overtuigen dat de keuzes die ik maak, goed zullen zijn. Afgewisseld met pessimistische gedachten zodra ik naar het nieuws kijk. Daarom probeer ik zo min mogelijk naar het nieuws te kijken én zo min mogelijk op Facebook te zijn. Op Facebook zit ik in heel veel FB groepen, waar vrijwel elk topic gaat over de coronacrisis en heel veel bruidjes en/of ondernemers zich helemaal gek laat maken door alle reacties. Ik probeer de onrust die er daar heerst geen invloed op mijn eigen state of mind te laten worden. Want zodra je dat toe laat geloof ik dat je verlamd raakt én tot weinig meer in staat bent.

Investeren in perioden van crisis

Vandaag heb ik met knikkende knieën voor een paar duizend euro aan een coachingtraject overgemaakt. Iets waar ik al ‘ja’ tegen had gezegd voordat de coronacrisis zijn intrede deed in Nederland. En waar ik de afgelopen weken af en aan bedacht of het wel slim was om nu voor zoveel geld in een traject te pompen?

Maar juist nu is het tijd om in mijzelf en mijn bedrijf te investeren. Door de corona crisis heb ik plotseling namelijk alle tijd om aan één van mijn grootste doelen van 2020 te werken. Een online platform waar ik mijn kennis over fotografie én ondernemen deel, ik ben er al gelijk mee begonnen door online modules aan te bieden in mijn webshop. Maar ook door het schrijven van blogs, deze periode komen er 3 per week online. Plus ik ontwikkel een nieuwe online training én werk aan een nieuwe website.

Ik pak deze kans én hoop door middel van mijn coachingstraject te worden begeleid bij het maken van de juiste keuzes, het stellen van prioriteiten, meer te leren over marketingfunnels, goede teksten te leren schrijven & bovenal het behouden van de juiste focus. Ik kan ontzettend goed andere mensen hierbij helpen, maar soms is het lastig om vanuit een helikopterview naar je eigen bedrijf te kijken.

zelf-portret-by-evelien-hogers-fotografie-online.jpg

Wat zijn jouw doelen voor 2020?

Wat waren aan het begin van het jaar jouw doelen? Kun je misschien juist nu aan één van deze doelen werken? Doe dat dan! Je hebt nu extra tijd en energie gekregen voor iets wat je in een normale werkweek niet zou krijgen. Schrijf die ene blog, volg een training, maak een zelfportret, werk aan je website.

Kop op, pak je kans :-).

Ondernemende groeten,

Evelien

 
Previous
Previous

Verpleegkundige vs. ondernemerschap

Next
Next

Praktische tips | Thuiswerken doe je zo!